ENGELLİ BİREY YOKTUR! ENGELLENMİŞ BİREY VARDIR!

10-16 Mayıs Engelli Haftası, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Sağlık Bİlimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü'nün ev sahipliğinde; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yasemin TOKEM; Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz DEMIR, öğretim elemanları, engelli misafirlerimiz ve ailelerinin; öğrencilerin katılımı ile 22.05.2017 tarihinde Merkezi Konferans Salonu’nda coşkulu bir şekilde kutlanmıştır.

Öncelikle tüm misafirlerle birlikte etkinlik öncesinde öğle yemeği yenerek öğrenciler ve etkinlik grupları arasındaki etkileşim güçlenmiştir.

Etkinliğin açılış konuşmasını İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Melike TEKİNDAL yapmıştır. Tekindal konuşmasında “Engelli birey yoktur, engellenmiş birey vardır.” diyerek engelli bireylerin önüne çıkan zorluklara dikkat çekmiştir.

Yrd. Doç. Melike TEKİNDAL’ın konuşmalarından sonra İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Görevlisi aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Sosyal Hizmet Uzmanı Mahmut AKKIN konuşmasını yapmıştır.

Etkinlik kapsamında yapılan konuşmaları takiben İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu coşkuyla dinlenmiştir, sonrasında Engelsizizmir Tekerlekli Sandalye Dans Grubu danslarını sergilemiş, salondaki katılımcılarla birlikte dans etmişlerdir.

Merkezi Konferans Salonu’ndaki etkinlik sonrası pilotlar eşliğinde misafirlerimizle Eşpedal Etkinliği gerçekleştirilmiştir ve kampüs gezdirilmiştir.