UYGULAMA ÇALIŞTAYI 2017

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ‘’Uygulama Deneyimlerinin Paylaşımı ve Değerlendirilmesi’’ temalı Çalıştay 29 Mayıs 2017 tarihinde Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Çalıştay İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Melike TEKİNDAL’ın konuşması ile başladı. İki oturumdan oluşan çalıştayın ilk oturum moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Melike TEKİNDAL; ikinci oturumun moderatörlüğünü ise Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Görevlisi Sosyal Hizmet Uzmanı Mustafa Bülent UTKU yaptı.

Çalıştayda İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin uygulama deneyimlerini eğitsel danışmanları Sosyal Hizmet Uzmanı Mustafa Bülent UTKU, Sosyal Hizmet Uzmanı Mahmut AKKIN, Sosyal Hizmet Uzmanı Şevket PERÇİN, Sosyal Hizmet Uzmanı Tuncay YILMAZ ile birlikte paylaştılar ve değerlendirmelerde bulundular. Sunumlarını interaktif şekilde tamamladılar.

Öğrenciler uygulama dönemleri süresince sosyal hizmet mesleğinin müdahale yöntemlerinden olan, bireylerle çalışma, grupla çalışma ve toplumla çalışma uygulamalarını içeren, mikro, mezzo ve makro uygulamalar gerçekleştirdiler. Bu kapsamda öğrenciler uygulamalarını; İzmir Adliyesi, Karşıyaka Adliyesi’ne bağlı Aile Mahkemesi, Çocuk Mahkemesi, Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Karşıyaka Çocuk Yuvası, Karşıyaka Zübeyde Hanım Huzurevi, Bayraklı Cahide Ahmet Dalyaoglu Sosyal Hizmet Merkezi, Manisa Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Buca Çocuk Destek Merkezi, Konak Sosyal Hizmet Merkezi’nde gerçekleştirdiler.

Çalıştaya öğrencilerin kurum danışmanları ile birlikte Sosyal Hizmet Bölümü 2. ve 3. sınıf öğrencileri de katıldı.

Çalıştay Yrd. Doç. Dr. Melike TEKİNDAL’ın öğrencilere yaptığı veda konuşması ile sona erdi.G

H